Please take your time to log in as to have access to all threads. Be so kind as to read the 'General Forum Rules' thread first before posting anything on the forum.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
BAKA! WebsiteBAKA! Website  FacebookFacebook  HomeHome  Forum PortalForum Portal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Invoeren Zwitserse TM

Go down 
AuthorMessage
GuidoLocation : Sint-Niklaas
Kreidlers : 1: Zwitserse TM bj 1968
Post count : 4

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeThu May 15, 2008 8:57 pm

Hallo,

Weet er iemand hoe je op een simpele (goedkope) manier een Zwitserse TM kan inschrijven in België.

Alvast bedankt voor de reakties.

Groeten,
Guido Vermeulen

PS: Ik ben in het bezit van een Zwitsers inschrijvingsbewijs.


Last edited by Guido on Fri May 16, 2008 6:53 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
kaZeta
Admin
kaZeta

Location : Antwerp
Kreidlers : 1973 RS-R 60 Special + 1969 TM 60 Custom + 1974 SOBW-Racer + 1981 RMC Caféracer + 1973 MP3x2
Post count : 803

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeFri May 16, 2008 7:19 am

Ik denk dat je ff langs de doune moet om te 'importeren', kost je 10 cent dacht ik. Zorg wel dat je je origineel Zwitsers inschrijvingsbewijs en een aankoopbewijsje meebrengt (mag geschreven zijn).

Met het document dat je dan krijgt kan je op een DIV-antenne je plaat bekomen. Zorg wel dat je komt op de uren dat er een douanebeambte in het kantoor zit, want enkel die is gemachtigd om te laten registreren. (meestal woensdag en vrijdagvoormiddag, maar kan variëren per antenne)

Je moet normaal gezien ook een verzekeing hebben als je gaat registreren bij DIV, maar ik heb het ook zo gedaan: eerst DIV, dan verzekering (de registratie wordt op hold gezet), dan weer naar DIV met verzekering en 't is gebakken. Zo heb je minste risico dat je verzekert en dat ze bv op DIV toch nog moeilijk doen. (heb je misschien voor niets verzekerd!)

Veel succes en laat iets horen als het gelukt is.


Tom
Back to top Go down
http://www.kreidler.be
GuidoLocation : Sint-Niklaas
Kreidlers : 1: Zwitserse TM bj 1968
Post count : 4

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Zwitserse Tm   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeFri May 16, 2008 8:57 pm

Tom,

Even iets rechtzetten Embarassed

Door het late uur gisteravond heb ik mijn bericht bewust kort gehouden, maar wou toch de topic persé posten. Dus bij deze nog wat meer info.

Een 2 tal weken geleden was ik voor mijn werk een job aan't doen bij GONDRAND in Bornem, waar ook een douanekantoor gevestigd is.
Dus ikke met mijn Zwitsers inschrijvingsbewijs naar daar om eens te horen wat de te volgen procedure is om mijnen "brommer" als moto op de baan te krijgen.

En dat blijkt nog nie zó simpel te zijn.

1e mogelijkheid:
Ik zou een aankoopfaktuur moeten kunnen voorleggen waaruit blijkt dat ik (of iemand anders) die in Zwitserland gekocht heb en met daarop het aankoopbedrag.
Op dat aankoopbedrag moet ik 10% invoertaksen betalen omdat Zwitserland niet tot de EU behoort, en je dus iets invoert IN Europa!
Daarbovenop komt nog een btw heffing van 21% op de totaalsom (aankoopbedrag + 10%)

Dus voor de €950 die ik betaald heb (aan Mark De Waal uit Kalmthout voor wie hem kent) komt dat op 314,45 euro. Niet mis als ge't mij vraagt...... Evil or Very Mad
Vandaar de woorden "simpele (goedkope) manier"

2e mogelijkheid:
Indien ik niet aan een faktuur kan geraken zouden ze bereid zijn om via het internet een kataloguswaarde op te zoeken van die Kreidler om dan op die manier een taks en btw heffing te kunnen bepalen.
Als ik akkoord ga met het voorgestelde bedrag wel te verstaan!

3e mogelijkheid:
Deze heb ik gehoord van "3_Bak_Hand" op een rondrit te Kalken.
(Van die gast heb ik trouwens ook een uitnodiging gekregen om lid te worden van de Kreidlerclub, waarvoor dank, lidmaatschap volgt nog!)
Hij reed op een Zwitser met moto plaat, vandaar dat ik hem aangesproken heb.
Het ging hem erom dat je Duitse papieren moest aanvragen en daarmee naar de douane gaan, dat zou stukken goedkoper zijn!
Maar hoe geraak je dáár nu weer aan Question Question Question Question ( wie, wat, waar wanneer)

En wat als alles nu in orde is met de douane, wat is dan de volgende stap?

Mijnen TM is nu verzekerd als bromfiets en ik vind dat eerlijkgezegd niet verantwoord, vandaar dat ik hem op moto plaat wil.

Dat was het dan in 't lang in in 't breed.


Ik hou julie op de hoogte Wink

Groeten,
Guido
Back to top Go down
den willem

den willem

Location : Gent
Kreidlers : 1 Gele 1975 Belgische RS !
Post count : 185

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeSat May 17, 2008 9:23 am

Dag Guido,

Ik denk dat je misschien wel Duitse papieren kan aanvragen op dezelfde manier als je RS papieren kan aanvragen voor een RM, namelijk bij Rudolf.
In dit topic: https://kreidler.actieforum.com/tips-en-links-f14/omschakelen-van-bromfiets-naar-motorfiets-t37.htm staat de nodige informatie. Je zou hem eens een mailtje kunnen sturen

mvg,
Willem
Back to top Go down
HotWheels

HotWheels

Location : Lochristi
Post count : 32

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeSat May 17, 2008 6:15 pm

Guido,

Over dit topic heb ik al de wildste en vreemdste verhalen gehoord en gelezen. Ik kan je wel al zeggen dat indien je Zwitsers inschrijvingsbewijs een ‘Fahrzeugausweis’ is en dus betekent dat je TM in Zwitserland als motorfiets is ingeschreven geweest het je ZEKER zal lukken om hem in te schrijven als motorfiets bij het DIV. In jouw geval heb je de zékere manier (is wellicht niet noodzakelijk de goedkoopste, maar wel de simpelste), maar evt. ook de ‘avontuurlijke’ manier (zoals Willem aangeeft, maar deze heeft je geen garantie op slagen).
Ik verklaar me nader.
Je zou inderdaad van je Zwitser een Duitser kunnen maken door bij Rudolf Scheidt een Duitse ‘Betriebserlaubnis’ aan te vragen (kost 35€). Met dit document en een zelfgemaakte aankoopfaktuur (opgelet want zogezegd aangekocht in Duitsland) kan je hem dan invoeren bij de douane. Je zal geen invoertaks, noch btw moeten betalen, vermits Duitsland een EU-land is en Zwitserland niet. Kost je 0,10€ voor het roze (inschrijvings)formulier dat de douane je aflevert. Het roze formulier samen met de Duitse Betriebserlaubnis moet je dan naar DIV sturen (dit kan niet via een DIV-antenne, heb ik zelf ondervonden!) om te laten valideren. Je krijgt alles terug met nog een paar stempels en klevers bij. Dit alles moet je dan samen met een vignet van je verzekering terugsturen naar naar DIV te Brussel. En dan … moet je nog wat geluk hebben, want … dan volgt meestal een brief van het DIV waar men je om de originele (buitenlandse) inschrijvingsdocumenten zal vragen. Echter jij kan die Zwitserse niet geven, vermits dit dan niet strookt met de Duitse Betriebserlaubnis. Alles wat men dan kan doen is ze laten weten dat je daar niet meer over beschikt (met een of andere reden bij) en dan verder afwachten of men je gelooft of niet afhankelijk wie je dossier behandelt (een harde ambtenaarstante of in het beste geval iemand die je argumentatie wél geloofwaardig vind). Zo heb ik in deze fase voor mijn Belgische RM die ik als RS wou inschrijven en paar keer moeten terugschrijven en heb hun blijkbaar de laatste keer kunnen overtuigen met een motoplaat als gevolg. Maar weet goed dat dit dus zuiver afhangt van de persoon die het dossier behartigt. Lukt dit niet dan is al het vorige ook tevergeefs geweest.
Dan rest jou uiteraard nog de officiële procedure. In dat geval zou ik zeker voor een nieuwe (lees lagere!) faktuur zorgen, zodat je de invoertaks en btw een stuk lager krijgt. Dan moet je ook de 35€ niet uitgeven voor je aanvraag van de Duitse Betriebserlaubnis. Ik zweer je de dame die ik in de douane had in Gent, heeft me toen ze mijn faktuur las tot 2x toe gevraagd of ‘Kreidler’ of ‘RM’ het merk was. Stel je voor dat zij had kunnen bepalen of de faktuurwaarde klopte voor een tweewieler die 34 jaar oud is en die ze niet eens ziet, laat staan dat ze een indicatie heeft over in welke staat men zoiets koopt. Wat ik wil zeggen is, doe van die 950€ gerust de helft af, en wie weet krijg je nog een reaktie van “nog veel geld hé voor een brommerke van die leeftijd”. Het moet uiteraard een aanvaardbaar bedrag blijven ook hé.
Hey, is nu ik 't zo herlees precies ook in ’t lang en in ’t breed geschreven.
In ieder geval veel succes gewenst met de papierwinkel! Maar ik kan je verzekeren, als je die gele kleur ziet van zo’n motoplaat … Kreidler-mannen weten waarom...!

CU, Alain.
Back to top Go down
3 Bak Hand

3 Bak Hand

Location : Westrode
Kreidlers : Kreidler Florett Rs 69, Kreidler Florett Lh 68
Post count : 186

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeSun May 18, 2008 3:55 pm

@alain: Van die papieren voorleggen klopt niet helemaal alain. Want ik had voor mijn rs gewoon geen papieren. Degene die Rudolf maakt zijn orginele duplicaten en mogen dus zo gebruikt worden zonder originele te moeten tonen. Mochten ze iets zeggen, zeg je dat deze niet meer bestaan en dat er daarom een origineel duplicaat is. Het staat er trouwens op.

@guido: Je hebt hem misschien 950 euro betaald, maar wie zegt dat je dat ook aan de douane moet melden .. ik heb ook zelf een aankoopbewijs gemaakt. als je met de originele papieren inschrijft kan je toch zelf doen alsof je een zwitser bent. Dit controleren ze namelijk toch niet. En bij aankoopprijs zet je een prijs die voor jou gunstiger lijkt. Nu geen 10 euro, maar een kreidler kan je met geluk toch vinden voor 350 euro of minder .. het kon een wrak zijn dat je hebt opgeknapt ..

gr Serge
Back to top Go down
http://www.deepvalleymotors.be
HotWheels

HotWheels

Location : Lochristi
Post count : 32

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeMon May 19, 2008 11:15 am

Serge,

Het enige document die Rudolf aanmaakt is een (Zweitschrift van een) Betriebserlaubnis. Te vergelijken met een Gelijkvormigheidsattest (GVA).
Het document die het DIV mij in de laatste fase uitdrukkelijk vroeg was het origineel (buitenlands) Inschrijvingsbewijs. In Belgie ook wel de grijze (lees roze) kaart genoemd. Ik had dit dus niet (vermits belgische RM) en even leek het hier nog fout te gaan. Is uiteindelijk voo rmij wel in orde gekomen, maar in deze fase kan het DIV dus vrij arbitrair zijn. Mogelijks heb jij hier net als ik ook geluk mee gehad, maar dit is geen garantie voor Guido. Volgens ik van het DIV vernam is dit voor hun het enige document die kan aantonen dat het voertuig in het buitenland ook voordien als motorfiets is ingeschreven geweest. Ook het enige document waar het bouwjaar op wordt vermeld. Vandaar het aandringen van het DIV vermoed ik.
Guido heeft dit wel (maar is Zwitsers) maar helaas strookt dit dan niet met z'n 'Duits' document van Rudolf.

Greetz, Alain.
Back to top Go down
kaZeta
Admin
kaZeta

Location : Antwerp
Kreidlers : 1973 RS-R 60 Special + 1969 TM 60 Custom + 1974 SOBW-Racer + 1981 RMC Caféracer + 1973 MP3x2
Post count : 803

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeMon May 19, 2008 1:12 pm

Kan in principe geen kwaad, het is een Zweitschrift, je zegt het zelf, die komen allemaal van Duitsland. Toen ik op de DIV stond (antenne welteverstaan), had ik dit ook bij. Was niet nodig, maar op de douane liet ik dit ook zien, omdat ik echt zoveel mogelijk documenten wou. De mijne betrft een Belg, niet ingeschreven.

Op beide instanties vroegen hoe het kon dat ik een Duits document had. Ik vertelde op de Douane rustig de hele historie dat die originele documenten in België niet te krijgen zijn, dus ik speciaal een dubbeltje uit Duitsland laten komen. Op DIV wou ie eerst de documenten ontvreemden, ik vertel wederom het verhaal, uiteindelijk zegt ie: is een oldtimer, die documenten kunnen we zelf voor jou regelen, maar hou ze toch maar goed bij.

Dus: Belgisch voertuig met Duits Zweitschrift is geen enkel probleem.

Rudolf heeft gewoon standard papieren van 3-, 4- en 5-bak, daar typt hij welk model het betreft en het serienummer, da's al dacht ik. Er staat geen land van herkomst op.
Back to top Go down
http://www.kreidler.be
GuidoLocation : Sint-Niklaas
Kreidlers : 1: Zwitserse TM bj 1968
Post count : 4

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeMon May 19, 2008 7:18 pm

Hallo mannen,

Allereerst allemaal al heel erg bedankt voor de info !!

Gisteren efkes gegoogled en heb hetvolgende gevonden http://www.mobilit.fgov.be/data/div/immoton.pdf en nu ik dit gelezen heb, ben ik héélemaal knettergek aan't worden !!!!

Die stomme regeltjes en wetten allemaal !!!!

Nu nog door het bos de bomen proberen te zien en dan zullen we er wel uit komen zeker Question

Ha ja nog iets; op de rondrit van Kalken ben ik aan de praat geraakt met ne mens die zijnen Zundapp op motoplaat had gezet. Die heeft op 't laatste nog problemen gehad i.v.m. de emissienormen van zijnen twee(takt)wieler. 't Is te hopen dat ze mij daar ook nie mee kl***n.

Allé ja swat, we zullen wel zien wat de toekomst brengt.
Momenteel denk ik om hem als ingevoerde Zwitser (met "gereduceerd" aankoopbedrag) in te laten klaren.

Maar zoals ik al schreef: ik hou julie op de hoogte

De groeten,
Guido
Back to top Go down
kaZeta
Admin
kaZeta

Location : Antwerp
Kreidlers : 1973 RS-R 60 Special + 1969 TM 60 Custom + 1974 SOBW-Racer + 1981 RMC Caféracer + 1973 MP3x2
Post count : 803

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeTue May 20, 2008 6:31 am

Veel succes, Guido

PS op het 'aankoopbewijsje' van de mijne hebben we een bedrag van € 50 ofzoiets ingevuld, lag toen toch volledig uiteen en moest compleet opgebouwd worden. Dus zet de prijs neer die je voor een frame zou betalen.

PPS TIP: Op de douane werd me verteld dat als je'm op Belgisch grondgebied hebt gekocht (de plek van aankoop staat normaal op je 'aankoopbewijsje'), het een Belgisch voertuig betreft. Maar de jouwe was wel degelijk al in Zwitserland ingeschreven en geregistreerd als motorfiets veronderstel ik?
Back to top Go down
http://www.kreidler.be
WimboPost count : 17

Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: gg   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitimeSat May 22, 2010 9:32 am

Yves wrote:
Ik heb intussen mijn 2 bromfietsen laten omzetten naar motorfietsen.
Hoe ga je hiervoor te werk.
1. Je moet een zweitschrift hebben als het bouwjaar van na Nov 1971 is, deze bevat een PVG nummer welke op het aanvraagdocument moet ingevuld worden.
2. op de Betriebserlaubnis moet de Höchstgeschwindigkeit 80km/h vermelden.

Indien je deze documenten niet hebt kan je best e-mailen met Dhr Rudolf Scheidt. scheidt.dortmund@t-online.de
Deze persoon mag copy documenten maken van Kreidler en identificatieplaatjes.
Dit kost +- 35 euro al naargelang wat je nodig hebt.

Ik plaats een aanvraag welke ik in meine beste deutsch geschreven heb.

Ich bin ....... ... aus België und ich habe habe am 00/00/00 eine K../... von 19..' angekäuft und wolte diesse wie eine motorrad einstellen in België.

Aber fur derr administration leute gibst ein problem das derr Höchstgeswindigkeit nur 40 km/h auf der Betriebserlaubnis ist, aber er lauft jetz 80 km/h.

Gibt es eine mögelichheit fur eines neues Betriebserlaubenis oder Zweitschrift zur machen mit der Höchstgeswindigkeit von 80km/u.
Fahrgestell -nr ............
Nr ..........
Fusschaltung

Documenten in beilage

Grüsse,

....... .....

Is er ook iemand op de hoogte van de mogelijkheid om een zwitserse TM van 1968 als motor in te voeren?
Kan ik dit ook met een zweitschrift?

bedankt
Back to top Go down
Sponsored content
Invoeren Zwitserse TM Empty
PostSubject: Re: Invoeren Zwitserse TM   Invoeren Zwitserse TM Icon_minitime

Back to top Go down
 
Invoeren Zwitserse TM
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Paperwork & Bureaucracy :: Foreign bike registrations in Belgium-
Jump to: