Please take your time to log in as to have access to all threads. Be so kind as to read the 'General Forum Rules' thread first before posting anything on the forum. 
BAKA! WebsiteBAKA! Website  FacebookFacebook  HomeHome  Forum PortalForum Portal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 ons Belgische imago in het buitenland

Go down 
AuthorMessage
Eddy

Eddy

Location : provincie Antwerpen
Kreidlers : Belgische LH 1970 plus LFC 1971 (meegebracht uit Duitsland)
Post count : 28

ons Belgische imago in het buitenland Empty
PostSubject: ons Belgische imago in het buitenland   ons Belgische imago in het buitenland Icon_minitimeMon Sep 19, 2011 7:14 pm

Ik herinner mij nog hoe ik eind jaren zestig vanop de achterbank van mijn vaders auto zag hoe een rode Kreidler ons over het fietspad voorbijstak. De snelheid van deze machine moet beslist boven de zeventig km/h gelegen hebben. Dit beeld is mij altijd bijgebleven. Nooit heb ik in die periode een Kreidler zien sukkelen tegen snelheden beneden de vijftig.
Maar wat lees ik nu op diverse buitenlandse sites :
- Belgische Kreidlers zouden beperkt zijn tot 1PS.
- slechts twee versnellingen waren toegelaten ??
- slechts een carburator van 10 mm.
en dat gaat zo maar verder.
- snelheid: maximaal 30km/h ... .
Tja, ... als dat waar zou zijn, dan zou men beter een solexke gekocht hebben. Deze foutieve informatie doet ons nationale Kreidlerpark geen eer aan.

Ik heb reeds contact opgenomen met Louis van Maloud. Volgens hem ligt de bron van deze dwalingen ergens in Duitsland. Louis is trouwens bereid om de info op zijn site aan te passen. Hij vraagt wel of wij hem de correcte gegevens willen verstrekken. Ik stel voor dat wij deze voor hem bijeenzoeken.
Wat hebben we nodig :

-1 / heeft iemand de wettelijke bepalingen in België van VOOR de gekende regeling van 1974 waarin staat waaraan een Belgische bromfiets moest voldoen. Was er een opgelegde beperking van 40 of 45 km/h ? Moesten er trappers aan staan ?
Ik heb mij al dood gezocht op het internet, maar vind niets terug van de regelgeving van voor 1974. Ik denk dat een bromfiets toen sneller mocht kunnen gaan als 45km/h, maar dat er trappers aan moesten staan.

-2 / kan iemand dit gegevensblad van de Kreidlersite in Duitsland corrigeren ? zie link : http://www.kreidler-museum.de/68mop-b.htm

Ik ben ook van plan om contact op te nemen met onze Duitse vrienden, maar dan moet ik wel zeker zijn dat ik over de correcte informatie beschik.

Kan iemand helpen ?


Back to top Go down
kaZeta
Admin
kaZeta

Location : Antwerp
Kreidlers : 1973 RS-R 60 Special + 1969 TM 60 Custom + 1974 SOBW-Racer + 1981 RMC Caféracer + 1973 MP3x2
Post count : 803

ons Belgische imago in het buitenland Empty
PostSubject: Re: ons Belgische imago in het buitenland   ons Belgische imago in het buitenland Icon_minitimeTue Sep 20, 2011 7:03 am

Ik heb regelmatig contact met Louis ivm documentatie die we onderling uitwisselen, ik heb hem al enkele malen moeten wijzen op een fout die hier en daar staat, maar ook op de site van Stegeman.

In de jaren 60 waren er wel beperkingen denk ik mbt de oude eitankkreidlertjes, en veel mensen zeggen dat een bromfiets wel degelijk pedaaltjes moest hebben. Toch ben ik er van overtuigd dat dit eind jaren 60/begin jaren zeventig van de kaart is geveegd, want je ziet heel veel snelle RM en RS bromfietsen legaal op de weg van die periode, vooral door grijze import; toen kon je gewoon een motorfiets kopen en die als bromfiets gebruiken om dat de snelheidsbeperking er nog niet was.

Als ik tijd heb, dan zal ik eens naar die link kijken, en ik vermoed dat Oldrich wel wat Belgische documentatie heeft.

Zoals je kan zien, heb ik enige tijd geleden al de moeite genomen om een klein overzicht te maken. Als er iemand nog een origineel Belgisch GVA heeft met gegevens die niet in de lijst voorkomen, gelieve dan aan te vullen, alsook de lijst van Belgische modellen.

Deze dienen nog steeds aangevuld te worden:
- Types
- jaartallen
- dealers
- PVG-nummers
- originele folders en leaflets
- ...
Back to top Go down
http://www.kreidler.be
 
ons Belgische imago in het buitenland
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» IMAGO Float tube New Generation
» Imago Explorer Float Tube
» Float Tube Forum's First Gathering and Contest
» Alluring Baits Member get 15% off
» Brand new XL Hodgman Breathable waiders & Caddis Nevada Gold Tube I found on craigslist

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Paperwork & Bureaucracy :: Belgian History-
Jump to: